Če želite pogledati posnetek, morate biti prijavljeni v FB in član skupine fermentiraj.si – peka kruha z drožmi brez glutena.
Ali so vaše droži tudi tako puhaste kot moje? Poglejte si video povezavo 😉
Ker imam pravilno vzdrževane droži moj kruh ni nikoli kisel.
Droži iz hladilnika lahko uporabljamo od 10 do 14 dni. Nato jih ponovno nahranimo.
To je pomembno, če namreč dodajamo v droži samo malo moke, potem zaradi premalo hrane kislijo, kvasovke izgubijo na moči, mlečnokislinske bakterije pa gredo v akcijo. Zato je kruh kisel. Moj kruh ni popolnoma nič kisel.
Seveda, če vam droži zmanjka jih prej nahranite. Nikoli ne dohranjujte. Vedno postavite droži v svež čist kozarec.
To je tako, če namesto poštenega kosila uživate ves čas le prigrizke, boste večno lačni.
Lačen pa si ful drugačen ????
Bodite pozorni na: več izveste v videu:
Obvestilo.
Posnetki nimajo estetske vrednosti, imajo pa sporočilno vrednost, zato sem jih javno objavila. Nastali so na željo članov FB skupine Fermentiraj.si-peka kruha z drožmi brez glutena, kamor vas vljudno vabim, da se pridružite,
Če želite pogledati posnetek, morate biti prijavljeni v FB in član skupine fermentiraj.si – peka kruha z drožmi brez glutena.
Člani so me prosili, da jih objavim na blogu, da se sčasoma ne bodo izgubili. Tako boste iz prve roke prejeli potrebne informacije. Pomembno pa je, da se izobrazite o fermentaciji v knjigi Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija