Knjiga Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija

V pričujoči knjigi Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija sta avtorici, vsaka s svojega zornega kota, poskušali bralcu predstaviti varen pristop k uživanju 100 % brezglutenske hrane.

Knjiga Frementiraj.si, Brezglutenska akademija je nepogrešljiv pripročnik za vsakogar, ki potrebuje nakupovalni vodič v brezglutenskem svetu in za vsakega, ki se zaveda pomena zdrave funkcionalne fermentirane brezglutenske hrane. Dve knjigi v eni, dve avtorici, ki sta združili moči in ustvarili izjemno delo.

Suzana Kranjec in Marjetka Kreševec, vsaka s svojega zornega kota predstaviva varen pristop k uživanju 100% brezglutenske hrane.

Knjiga Frementiraj.si, Brezglutenska akademija ponudi veliko in še več. Lahko si jo prelistate.

Tako boste dobili vtis in pregled, kaj vam knjiga ponudi.

NAKUP KNJIGE

Naročite jo lahko preko spleta ali direktno na info@vsebrezglutena.si.

Knjiga bo na voljo le preko spleta in v posameznih specializiranih ekoloških trgovinah.
trgovina Mokca, Koseška tržnica Ljubljana in on nakupovalnem centru E.Leclerc na Rudniku, Ljubljana

Suzana Kranjec

sem avtorica knjige Življenje brez glutena in pionirka v peki različnih vrst fermentiranega brezglutenskega kruha. Že šesto leto vestno pišem blog z istoimenskim naslovom Življenje brez glutena, aktivna pa sem tudi na družbenem omrežju Instagram, kjer na profilu z imenom sourdoughglutenfree redno objavljam fotografije fermentiranih izdelkov, ki nastajajo v moji kuhinji. Nabor fotografij brezglutenskega fermentiranega kruha je vrhunski in se z lahkoto kosa s podobnimi vsebinami v svetovnem merilu. Vabim pa vas v fb skupino Fermentiraj.si – sourdough gluten free, kjer izmenjujemo svoje izkušnje s peko fermentiranih kruhov

Marjetka Kreševec

je samostojna podjetnica in lastnica spletne trgovine Vse brez glutena. Na svoji poslovni poti je večino časa posvetila prehranskemu svetovanju bolnikom s celiakijo, pa tudi z drugimi prehranskimi alergijami in intolerancami. V Društvu Celiac – Življenje brez glutena nudi vsakodnevno brezplačno pomoč vsem, ki potrebujejo nasvet glede izvajanja diete in izbire zanje popolnoma varnih izdelkov.

Strokovni pregled:
Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živ. tehnologije

Pisci spremnih in dodanih besedil:
dr. Lea Lukšič mag. univ. dipl. inž. agronomije
dr. Petra Oražem, dipl. ing. biotehnologije
Dušan Baraga, dr. med. spec. splošne medicine
Marija (Pika) Bensa, specializantka psihoterapije

Knjiga ima tudi dobrodelno noto.

O knjigi so zapisali:

Knjiga, s katero se je mogoče naučiti priprave polnovredne funkcionalne hrane in se oborožiti z vsem potrebnim znanjem za izvajanje 100% varne brezglutenske diete, je priročnik za življenje.

V 1. DELU knjige, Fermentiraj.si, Suzana Kranjec predstavlja pomen fermentirane hrane kot funkcionalne hrane za slehernega posameznika, ki želi svojemu telesu le najboljše.

Popelje vas v svet različnih vrst fermentiranega brezglutenskega kruha in sladic (potica, krofi, panettone …), kisanja zelenjave brez kisa (kislo zelje, repa, korejski kimči, balkanski turši …) Ter izdelave odličnih naravno gaziranih pijač (kombuča, vodni kefir, dosa …) Z obilico probiotičnih bakterij. Dotakne pa se tudi pomena mikrozelenja in kaljenja. Znašli se boste v čarobnem svetu dobrih bakterij in kvasovk ter živih kaljenih semen, po katerih kliče vaše telo. Knjiga je strokovno podprta z več kot 100 znanstvenimi in strokovnimi članki o fermentaciji in celiakiji.

Marjetka Kreševec je v 2. DELU knjige z naslovom Brezglutenska akademija postavila trdne izobraževalne temelje za življenje z brezglutensko dieto, ki je za bolnika s celiakijo edino obstoječe zdravilo.

V knjigi boste našli odgovore na vsa vprašanja, ki se porajajo, ko med množico živil izbirate za vas varno živilo. Pred vami je pravi Nakupovalni in izobraževalni vodič za bolnike s celiakijo, gostince, šole , vrtce .

 

Knjiga Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija