Sem Suzana Kranjec in pred osemnajstimi leti postavljena diagnoza celiakija mi je ponudila novo priložnost.
Priložnost, da si sama krojim dobro počutje in osebno zadovoljstvo. Z veseljem vihtim kuhalnico in raziskujem v brezglutenskem svetu.
Vsa ta raziskovanja in lastne izkušnje sem leta 2013 predstavila v svoji knjigi Življenje brez glutena in od takrat pišem tudi istoimenski blog. S fermentiranim kruhom sem opozorila nase že v prvi knjigi, saj sem si pekla domač fermentiran kruh že desetletje. Zadnji dve leti pa objavljam na Instagram profilu pod imenom sourdoughglutenfree.
Poleg žitaric fermentiram tudi vso zelenjavo, ki mi pride pod roke, pripravljam napitke, kot sta vodni in mlečni kefir, kombuča…
14.12.2018 pa je izšla druga knjiga z dvema naslovoma Fermentiraj.si in Brezglutenska akademija, ki sva jo napisali skupaj z živilsko tehnologinjo Marjetko Kreševec.