Kako se ime Suzana Kranjec pojavlja v knjigah vedno v povezavi s fermentacijo in življenjem brez glutena.
Kot Suzana Kranjec sem se podpisala kar pod nekaj knjig, vsem pa sta skupni dve stvari. Vse so na temo fermentacije in hkrati brezglutenskega sveta. Vedno sem ljubila in brala knjige. Nisem pa si nikoli predstavljala, da jih bom pisala. Življenje pelje svojo pot in usmerja. Mi pa moramo slišati in izpolniti svoja pričakovanja.
Kot avtorica knjige Življenje brez glutena nisem nehala raziskovati in me je pot vodila v nov svet fermentiranja in nastali sta knjigi v soavtorstvu Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija z Marjetko Kreševec ter Samooskrbna shramba v soavtorstvu s Sanjo Lončar.
K sodelovanju sem bila pa povabljena tudi mednarodno ob nastajanju knjige Zdravo i slastno bez glutena 2 avtorice Helene Jakoliš iz Hrvaške in pri pisanju brošure Kefirko, Fermentacija zelenjave in sadja . Povabili so me k sodelovanju še s petimi svetovno priznanimi avtorji v svetu fermentacije, ki so:
- Marie-Claire Frédéric – gastronomska novinarka in najbolj prodajana kulinarična avtorica.
- Donna Schwenk – strokovnjakinja za fermentirano hrano in avtorica najbolj prodajanih knjig na temo fermentacije.
- David Côté & Sébastien Bureau – kanadska podjetnika in guruja fermentacije.
- Sandor Katz – avtor večih knjig in delavnic, ki je na novo obudil fermentacijo.
- Vedrana Orlović – avtorica in fotografinja, promotorka brezglutenske fermentirane hrane.